zelfgenezendvermogen

Contact gegevens:

Sweelinckplein 9
2517GK Den Haag
Tel: 06 15883084
kimberlykuwas@hotmail.com

RouteBeschrijving

Aangesloten bij CKR/KP
onder nummer 39912716088

AGB code 90-058635

KvKnr. 27367300

Copyright lindacranio.nl 07-2018Behandelingen

Acnetherapie
We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen.

acnetherapie

Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.
Acnetherapie bij de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

  • manuele reiniging van de huid.
  • dieptereiniging van de huid met behulp van medische/chemische peelings.
  • camouflagetherapie.
  • littekentherapie.
  • adviezen met betrekking tot het zelf verzorgen van de huid en eventuele littekens.
acne-rug

 

 

 

 

 

 

 

 

Camouflagetherapie
Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. De huidtherapeut helpt u om deze cosmetische ontsieringen professioneel te camoufleren. Voorbeelden van deze huidafwijkingen zijn: littekens, pigmentvlekken, rosacea, spataders, etc.
Uit een breed pallet aan kleuren kiest u samen met de huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie die uw normale huidteint zo dicht mogelijk benadert. Vervolgens krijgt u een crème die u dagelijks zelf kunt aanbrengen. De crème is huidvriendelijk. Met een fixeerpoeder of –spray maakt u de crème watervast en veegvast.
De huidtherapeut leert u hoe u de crème op natuurlijke wijze kunt aanbrengen, zodat u zich de hele dag beschermd en zeker zult voelen. Ook krijgt u advies over de manier waarop u de crème het beste kunt fixeren en weer kunt verwijderen.

Littekentherapie
Littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn, kunnen voor lichamelijke en psychische problemen zorgen. Tijdens de littekenmassage kan de huidtherapeut de doorbloeding verbeteren en het littekenweefsel versoepelen om eventuele bewegingsbeperkingen te verminderen of op te heffen. Daarnaast kan de huidtherapeut het uiterlijk van een litteken verbeteren.

littekentherapie

Littekenmassage wordt vaak toegepast bij atrofische en hypertrofische littekens.

  • Atrofische littekens zijn littekens waarbij het weefsel dun, zacht, soepel, rekbaar en glanzend is.
  • Hypertrofische littekens voelen vaak hard en dik aan, zijn soms pijnlijk, liggen verheven boven de omringende huid en zijn vaak verkleurd.

littekenweefsel