zelfgenezendvermogen

Contact gegevens:

Sweelinckplein 9
2517GK Den Haag
RouteBeschrijving

Linda Pappot-Jannink
Tel: 06 41515914
lindacranio@hotmail.com

BIG geregistreerd: 59043310404
Aangesloten bij KNGF: 302777
AGB code 04-63492

Kimberly Kuwas
Tel: 06 15883084
kimberlykuwas@hotmail.com

Aangesloten CKR/KP: 39912716088
AGB code 90-058635

KvKnr. 27367300

Copyright lindacranio.nl 07-2018De Behandeling

Oedeemtherapie start meestal met manuele lymfedrainage. Zo nodig wordt in dezelfde behandeling gezwachteld of getaped om het bereikte resultaat vast te houden. Een elastische kous kan de zwachtel vervangen zodra het oedeem constant is. Het beste resultaat wordt behaald met een intensieve start van de behandeling, soms wel 3x per week, waarna bij verbetering afgebouwd kan worden. Een oedeemtherapie behandeling duurt 45-60 minuten.

Manuele lymfedrainage

Met een zacht pompende beweging van de handen activeert de therapeut het fijne netwerk van de lymfevaten direct onder de huid van het oedeemgebied. Door de speciale handgrepen kunnen de huid en het onderliggende weefsel met lymfevaten heel gericht behandeld worden. Met oedeemgrepen leidt de therapeut het overtollige vocht door het weefsel naar een plaats waar het gemakkelijker opgenomen wordt. Met fibrosegrepen maakt de therapeut verhard weefsel (fibrose) soepeler zodat het vocht er gemakkelijker doorheen stroomt en de pijnlijke stijfheid afneemt.

Manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder: Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is, dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfstelsel, maar vooral op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht. Deze methode heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. De waterhuishouding wordt direct beïnvloed door de stimulatie van het lymfsysteem, en indirect door het dempen van het verhoogd stressniveau in het lichaam.

Ademhalings- en bewegingsoefeningen

De therapeut legt u specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen uit die de afvoer van lymfvocht via de lymfvaten bevorderen.

Lymftaping

Als het aanbrengen van zwachtels lastig is, bijvoorbeeld op de romp, dan maakt de therapeut gebruik van lymftaping. De tape trekt de huid een heel klein beetje omhoog, waardoor er in de huid en de onderliggende weefsels meer ruimte komt om het vocht zich te laten verplaatsen. In combinatie met ademhalings- en bewegingsoefeningen stroomt het vocht naar plaatsen waar het gemakkelijker opgenomen wordt.

tapeborst  

Littekenbehandeling

De huid van en rondom het litteken kan door het oedeem strak staan en het litteken kan verharden (fibroseren). Een littekenmassage helpt. Siliconenpleisters of lymftaping ondersteunen de behandeling.

Zwachtelen

Na stimulering van de vochtafvoer middels manuele lymfedrainage, zwachtelt de therapeut zo nodig de behandelde ledematen. De zwachtels helpen voorkomen dat het vocht terugvloeit naar het gebied dat behandeld is.

zwachtelen armkous

Elastische kous

Ook de therapeutische elastische kous geeft tegendruk en zorgt ervoor dat het vocht niet terugvloeit naar het behandelde gebied. Hiervan zijn verschillende soorten, maten en drukklassen. Uw therapeut adviseert u welke het meest geschikt is.