zelfgenezendvermogen

Contact gegevens:

Sweelinckplein 9
2517GK Den Haag
Tel: 06 41515914
Email:lindacranio@hotmail.com

RouteBeschrijving

BIG geregistreerd onder nummer:
59043310404

Aangesloten bij KNGF
onder nummer 302777

AGB code 04-63492

KvKnr. 27367300

Copyright lindacranio.nl 07-2018Het doel van de Behandeling

Door de oncologische aandoening en de behandeling hiervan verandert er wezenlijk iets in de belastbaarheid van de cliënt. De verandering is zowel psychisch als somatisch. De specifieke kennis van de oncologie fysiotherapeut wordt gebruikt om schade, als gevolg van de overbelasting, te voorkomen.

Bij de behandeling van de doelgroep richt de oncologie fysiotherapeut zich onder andere op:

  • Informeren en adviseren van cliënten met oncologische aandoeningen en hun omgeving over de mogelijkheden en de onmogelijkheden betreffende behandeldoelen. Er wordt rekening gehouden met de fase van het ziekteproces waarin de cliënt zich bevindt.

  • Oefenen met als doel de lichamelijke conditie in de prevalidatieperiode zo optimaal mogelijk te maken.

  • Oefentherapie: gericht op het mobiliseren van bewegingsbeperkingen, het verbeteren van bewegingsfuncties, het verbeteren van algehele en lokale conditie met als einddoel het verhogen van het activiteiten- en participatieniveau. Punten van aandacht zijn: dagelijkse activiteiten, arbeidsparticipatie, sport en hobby’s.

  • Begeleiding en advies: de oncologie fysiotherapeut adviseert en begeleidt de cliënt in het omgaan met zijn specifieke klachten waarvoor hij in behandeling is of geweest is. Tevens is hij tijdens de behandeling ook vaak een ‘luisterend oor’ voor de cliënt. De cliënt praat over de situatie waarin hij verkeert en de oncologie fysiotherapeut kan hem adviseren en morele steun geven bij het omgaan met zijn probleem.

  • Het behandeldoel wordt afgestemd op de fase waarin de cliënt zich bevindt. De specifieke kennis van de oncologie fysiotherapeut is hierbij nodig om te bepalen welke doelen haalbaar zijn.

  • De oncologie fysiotherapeut heeft de specifieke kennis om bij oncologische aandoeningen de overige therapeutische middelen in te zetten die de kwaliteit van leven verhogen.