zelfgenezendvermogen

Contact gegevens:

Sweelinckplein 9
2517GK Den Haag
Tel: 06 15883084
kimberlykuwas@hotmail.com

RouteBeschrijving

Aangesloten bij CKR/KP
onder nummer 39912716088

AGB code 90-058635

KvKnr. 27367300

Copyright lindacranio.nl 07-2018Wat doet een huidtherapeut

Een huidtherapeut is een paramedische specialist in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. U kunt voor verschillende huidproblemen terecht bij de huidtherapeut, denk hierbij aan acne, littekens, wonden, lymfoedeem.

De aanpak van de huidtherapeut bestaat uit een aantal stappen waarbij u wordt betrokken:

Onderzoek
U begint met een persoonlijk gesprek waarin u uw klachten en verwachtingen naar voren brengt. Samen met de gegevens van de verwijzende arts vormt uw informatie de basis voor het onderzoek van de huidtherapeut.

Behandelplan
De huidtherapeut maakt in overleg met u een behandelplan. De resultaten van het onderzoek zijn daarbij richtinggevend. Soms is het ook nodig de verwijzende arts te betrekken.

Behandelingen
Na de vaststelling van het behandelplan volgen de behandelingen. De afspraken voor de behandelingen worden in overleg met u gemaakt. Voor meer informatie over de behandelingen zie onderstaand kopje ‘behandelingen’.

Aanvullende adviezen
Tijdens en na de behandelingen geeft de huidtherapeut adviezen. Ze zijn bedoeld ter ondersteuning van de behandeling of ter voorkoming van herhaling van de klacht. De huidtherapeut vertelt u hoe u uzelf kunt helpen (zelfmanagement).

Evaluatie
Tijdens en na de behandelingen kijkt u samen met de huidtherapeut naar de resultaten om vast te stellen of de behandelingen het bedoelde effect hebben.

Vergoedingen
Voor de huidtherapeutische behandelingen heeft u, als uw zorgverzekeraar er om vraagt een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist.
De vergoeding is afhankelijk van de soort behandeling en voorwaarden van uw zorgverzekering.
In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandelingen