zelfgenezendvermogen

Contact gegevens:

Van Loostraat 11
2582 VZ Den Haag
Tel: 06 41515914
Email:lindacranio@hotmail.com

RouteBeschrijving

AGB code 90-036879
KvKnr. 27367300

Copyright lindacranio.nl 07-2018Wat is CranioSacraal Therapie

CranioSacraal Therapie is een behandelwijze, waarbij het doel is een ontspanning te bewerkstelligen in het craniosacraal systeem en het faciale (bindweefsel) systeem in het algemeen, met behulp van zorgvuldige zachte manuele luistertechnieken. Daarnaast biedt het een mogelijkheid de emotionele kant van fysieke klachten te behandelen. Als je craniosacraal therapie ondergaat krijg je namelijk handvaten aangereikt waardoor je de verworven inzichten in kunt passen in het dagelijks leven.

Het CranioSacraal systeem.

Het CranioSacraale systeem bestaat uit hersen- en ruggenmergvliezen en botten van schedel en wervelkolom als omhulling voor hersenen en ruggenmerg. Hierbinnen bevindt zich de liquor spinalis (hersenvocht). De vliezen zijn onderdeel van het gehele bindweefselnetwerk, het faciale systeem, dat zich plooit om organen en structuren binnen het lichaam. Zo zijn alle onderdelen van het lichaam met elkaar verbonden.

Het CranioSacraal systeem is eigenlijk het ‘milieu interne’ voor het centrale zenuwstelsel en is  voorwaarde scheppend voor de ontwikkeling, groei en functie van het gehele zenuwstelsel. Door de relatie die het CranioSacraal systeem heeft met de verschillende andere fysiologische systemen, zoals ademhaling, bloedsomloop, zenuwstelsel, endocriene en musculoskeletale systemen vindt er een wederzijdse beïnvloeding plaats.

nekklachten

Zelfgenezend vermogen.

Elk lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, wat goed zichtbaar is bij bijvoorbeeld een wondje. Normaal gesproken zorgt het lichaam er zelf voor dat dit wondje weer heelt. Maar door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, een operatie, stress of een verkeerde voeding kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam verzwakt zijn, waardoor het hulp nodig heeft om van de klachten af te komen. Een CranioSacraal therapeut biedt deze extra hulp, waardoor het zelfgenezend proces in het lichaam weer op gang wordt gezet en beperkingen in de weefsels zich kunnen herstellen.

Oorsprong.

De CranioSacraal therapie is ontwikkeld door John Upledger. Het behandelconcept werd in de jaren 1976-1983 tijdens zijn onderzoekswerk over de craniale Osteopathie aan de Michigan State University (USA) ontwikkeld en gedocumenteerd. Sindsdien wordt het concept van Dr. Upledger steeds verder ontwikkeld en gedocumenteerd en door het Upledger Instituut wereldwijd uitgedragen.Gedurende zijn carrière is John Upledger erkend als vernieuwer en als toonaangevend voorstander van nieuwe therapieën. Inmiddels is het belang van het CranioSacraal systeem en hoofdpijnCranioSacraal therapie langzaam maar zeker ook doorgedrongen tot de gezondheidszorg in Nederland en Europa. John Upledger is auteur van talrijke boeken over CranioSacraal therapie en SomatoEmotional Release.Het boek Your Inner Physician and You, waarin de CranioSacraal therapie wordt uitgelegd, schreef hij speciaal voor mensen zonder medische achtergrond. De Nederlandse  vertaling heet ’Het ritme van de schedel’.